Известие

Collapse
No announcement yet.

2.0TS - обороти при 100 км/ч

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 2.0TS - обороти при 100 км/ч

Здравеите колеги. Искам да питам 2.0 ТС-155коня- 156ците при 100км в час какви обороти развиват. Разбрахме, че 166-ците при 100 км на 5-та са малко над 3000 оборота и лично за мен това е недостатък. Интересно ми е да разбера за скоростната кутия на 156-ците...Благодаря....
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
    Здравеите колеги. Искам да питам 2.0 ТС-155коня- 156ците при 100км в час какви обороти развиват. Разбрахме, че 166-ците при 100 км на 5-та са малко над 3000 оборота и лично за мен това е недостатък. Интересно ми е да разбера за скоростната кутия на 156-ците...Благодаря....
    Лично на мойта при 100 на пета съм с точно 2900 оборота, доколкото виждах една друга, която беше на 3200 и ми стана интересно как се получава тая разлика???

Comment

Защо да е недостатък? До 7000 има още много....
      156 2.0TS '99

Comment

Еми като карам с висока скорост двигателя бучи и имам чувството че ще изфръкне. Например с 180 отива над 6000 оборота... та затова..
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Еми като карам с висока скорост двигателя бучи и имам чувството че ще изфръкне. Например с 180 отива над 6000 оборота... та затова..
          То това си е чара на Алфа бе колега иначе се губи кефа от звука на мотора

Comment

Да ама като карам така продължително по магистрала нещо ме човърка че ми липсва 6-та скорост. Та да си доида на думата и при 156-ците(2.0ТС) при 97 км ли са 3000 оборота или само при 166-те е така....
            sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Да ама като карам така продължително по магистрала нещо ме човърка че ми липсва 6-та скорост. Та да си доида на думата и при 156-ците(2.0ТС) при 97 км ли са 3000 оборота или само при 166-те е така....
              Земи си 6 скоростна кутия и си човека , доколкото знам ги има за 166, виждал съм на 156 2.5 V6 2000г. и предполагам че за нормална цифра можеш да си сложиш и да продадеш твоите!!!

Извинявам се че пиша offtopic, ама и на мен ми е интересна темата и аз се чудя???

Comment

Моята я забелязах преди малко като се прибирах..на 120 беше под 3500
                Last edited by Djalev; d.m.y г., 22:03.

Comment

По изчисления мойта при 3000 об/мин трябва да развива 98 км/ч. Голямо значение обаче има и от размера на гумите. Преди време някой беше направил екселска таблица за изчисляване при колко об/мин с колко км/ч се движи колата, като в таблицата се въвеждат предавателните числа на скоростната кутия и на главното предаване , както и размера на гумите. Незнам дали ще е коректно от моя страна да я кача тук. Ако някой изяви желание ще потърся темата или ще кача файла.
                  Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Comment

Намерих линка
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=gear_calc_v3

Ето и предавателните числа:
                    Attached Files
                    Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Comment

Аз до колкото съм карал няколко 156 2,0 и няколко 1,8 съм забелязал разлика в скоростните кутии но на 5-та разликата е най малка при останалите скорости 2-ката е с по дълги скорости и ако се сложи кутия от 1,8 върви по добре пробвано е 156 без подобрения с кутия от 1,8 ускорява като 156 2,0 с чип.
                      А за колегата със 166 вероятно 5-тата ти е малко по къса за да може да ускорява по добре колата все пак е по тежка и ако се сложи по дълга 5-та ще е по тромава.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Вчера си позволих малко безочие по пътя, на пета на 5000-5100 175 кмч - но може и да бъркам не гледах това точно - иначе най - добре е това да се засеге с джпипиеска, щото километражите ни не отчитат точно до километър....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          Аз до колкото съм карал няколко 156 2,0 и няколко 1,8 съм забелязал разлика в скоростните кутии но на 5-та разликата е най малка при останалите скорости 2-ката е с по дълги скорости и ако се сложи кутия от 1,8 върви по добре пробвано е 156 без подобрения с кутия от 1,8 ускорява като 156 2,0 с чип.
                          А за колегата със 166 вероятно 5-тата ти е малко по къса за да може да ускорява по добре колата все пак е по тежка и ако се сложи по дълга 5-та ще е по тромава.
                          Е как да има разлика, по горната табличка, ако е вярна кутиите на 1.8 и 2.0 са еднакви. Лично на моята при 100км/ч съм на 2800 об на пета
                          Last edited by to_lose_HEART; d.m.y г., 09:05.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Зависи и с кви гуми си карайте бангиите! При всеки може да показва различно ако гумите са различни.
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

При мен на 6000 оборота е с 210, не знам защо при теб е на 180....наистина е кофти, иначе с 210 се чува най-вече преминаващия въздух около колата и гумите.
                              156 2.0TS '99

Comment

Working...
                              X