Здравеите колеги. Искам да питам 2.0 ТС-155коня- 156ците при 100км в час какви обороти развиват. Разбрахме, че 166-ците при 100 км на 5-та са малко над 3000 оборота и лично за мен това е недостатък. Интересно ми е да разбера за скоростната кутия на 156-ците...Благодаря....
Известие
Collapse
No announcement yet.
2.0TS - обороти при 100 км/ч
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеЗдравеите колеги. Искам да питам 2.0 ТС-155коня- 156ците при 100км в час какви обороти развиват. Разбрахме, че 166-ците при 100 км на 5-та са малко над 3000 оборота и лично за мен това е недостатък. Интересно ми е да разбера за скоростната кутия на 156-ците...Благодаря....
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеЕми като карам с висока скорост двигателя бучи и имам чувството че ще изфръкне. Например с 180 отива над 6000 оборота... та затова..иначе се губи кефа от звука на мотора
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеДа ама като карам така продължително по магистрала нещо ме човърка че ми липсва 6-та скорост. Та да си доида на думата и при 156-ците(2.0ТС) при 97 км ли са 3000 оборота или само при 166-те е така...., доколкото знам ги има за 166, виждал съм на 156 2.5 V6 2000г. и предполагам че за нормална цифра можеш да си сложиш и да продадеш твоите!!!
Извинявам се че пиша offtopic, ама и на мен ми е интересна темата и аз се чудя???
Comment
-
По изчисления мойта при 3000 об/мин трябва да развива 98 км/ч. Голямо значение обаче има и от размера на гумите. Преди време някой беше направил екселска таблица за изчисляване при колко об/мин с колко км/ч се движи колата, като в таблицата се въвеждат предавателните числа на скоростната кутия и на главното предаване , както и размера на гумите. Незнам дали ще е коректно от моя страна да я кача тук. Ако някой изяви желание ще потърся темата или ще кача файла.Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex
Comment
-
Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex
Comment
-
Аз до колкото съм карал няколко 156 2,0 и няколко 1,8 съм забелязал разлика в скоростните кутии но на 5-та разликата е най малка при останалите скорости 2-ката е с по дълги скорости и ако се сложи кутия от 1,8 върви по добре пробвано е 156 без подобрения с кутия от 1,8 ускорява като 156 2,0 с чип.
А за колегата със 166 вероятно 5-тата ти е малко по къса за да може да ускорява по добре колата все пак е по тежка и ако се сложи по дълга 5-та ще е по тромава.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Вчера си позволих малко безочие по пътя, на пета на 5000-5100 175 кмч - но може и да бъркам не гледах това точно - иначе най - добре е това да се засеге с джпипиеска, щото километражите ни не отчитат точно до километър...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеАз до колкото съм карал няколко 156 2,0 и няколко 1,8 съм забелязал разлика в скоростните кутии но на 5-та разликата е най малка при останалите скорости 2-ката е с по дълги скорости и ако се сложи кутия от 1,8 върви по добре пробвано е 156 без подобрения с кутия от 1,8 ускорява като 156 2,0 с чип.
А за колегата със 166 вероятно 5-тата ти е малко по къса за да може да ускорява по добре колата все пак е по тежка и ако се сложи по дълга 5-та ще е по тромава.Last edited by to_lose_HEART; d.m.y г., 09:05.Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Зависи и с кви гуми си карайте бангиите! При всеки може да показва различно ако гумите са различни.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщениеЕми като карам с висока скорост двигателя бучи и имам чувството че ще изфръкне. Например с 180 отива над 6000 оборота... та затова..
Comment
Comment